Post Detail

Închirierea unei mașini – 9 întrebări frecvente

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Cei peste 20 de ani de experiență în domeniul închirierilor auto ne-au adus satisfacții și ocazia de a ne întâlni cu o mulțime de tipologii de clienți, fiecare cu întrebările și nelămuririlor lor. Mai ales atunci când te afli la prima închiriere a unei mașini, e firesc să îți pui întrebări legate de procesul în sine, responsabilitățile tale ca și client sau condițiile de închiriere, așa că în materialul de mai jos am centralizat cele mai frecvente 9 întrebări când vine vorba despre închirierea auto.

Cele mai frecvente 9 întrebări atunci când închiriezi o mașină

  1. Cine poate închiria o mașină?

Orice persoană care a împlinit vârsta legală de 18 ani pentru a conduce autovehicule și are un permis auto valid pentru categoria B de cel puțin 12 luni poate închiria o mașină.

  1. De ce documente ai nevoie pentru a închiria o mașină?

Pentru a putea prelua mașina, clientul va fi nevoit să prezinte următoarele documente: permisul de conducere în original, documentul de identitate în original (este acceptat fie buletinul, fie pașaportul) și un card de credit sau de debit.

  1. Există o limită de kilometri?

Aceasta este o condiție care poate să difere de la companie la companie. La Elite Rent a Car Cluj, clientul trebuie să respecte limita de 200 de kilometri pe zi, în caz contrar fiind taxat suplimentar cu suma de ”prețul închirerii/zi / 200 km = x euro/km”.

  1. Trebuie să returnezi mașina cu rezervorul plin?

Atunci când returnezi mașina, conform contractului, ai obligația de a o face în aceleași condiții în care ai primit-o. Toate mașinile noastre te așteaptă cu plinul făcut, astfel că se vor preda la fel. În caz contrar, se va percepe o taxă de 15 euro.

  1. Este posibil ca mașina să fie condusă de o persoană diferită față de cea menționată în contract?

Mașina închiriată este asigurată doar pentru persoana titulară a contractului. În cazul în care există intenția de a avea un șofer suplimentar, acesta va trebui menționat în contract.

  1. Cine plătește asigurările mașinii închiriate?

Compania care închiriază mașina este responsabilă cu întreținerea ei. Mașinile de la Elite Rent a Car sunt verificate periodic și au achitate toate taxele și impozitele auto. Taxa de închiriere pentru mașinile noastre are inclusă asigurarea RCA, asigurarea CASCO şi rovigneta.

  1. Este necesară reținerea unei garanții?

În ziua închirierii autoturismului, clientul va plăti în avans o sumă cuprinsă între 250 și 2000€, în funcție de mașină, cu titlu de garanție pentru cazul în care mașina a suferit diverse avarii.

  1. Poate fi locația de preluare diferită de cea de predare?

Politica de preluare și de predare a unei mașini închiriate este specificată în contract. Este foarte important să respecți aceste informații pentru a evita eventualele penalizări sau taxe suplimentare. Pentru că știm cât de important este timpul pentru clienți, preluarea și predarea mașinilor Elite se face non-stop, fie de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, fie de la sediul nostru de pe Strada Zborului nr. 2A. Contracost, mașina poate fi predată și în alte locuri.

  1. Este posibilă închirierea pe o perioadă mai lungă de timp?

În funcție de nevoi, compania noastră permite optarea pentru numeroase modele de mașini, dar și pentru perioade de timp mai lungi. Este posibilă închirierea pe o perioadă între 6 până la 57 de luni.

Unde pot închiria o mașină în Cluj?

La Elite Rent a Car Cluj ai la dispoziție o gamă variată de maşini pentru toate nevoile de călătorie, astfel încât să îţi fie uşor să alegi. Pentru a face o rezervare, e suficient să urmezi câțiva pași: alegi mașina din lista de pe site, completezi formularul online, iar apoi colegii noștri te vor contacta pentru a-ți preda mașina. Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply