Post Detail

Asigurarea SCDW la închirierea unei mașini – ce este și ce avantaje are?

La fel ca în orice altă situație atunci când conduci, accidentele pot apărea și atunci când închiriezi o mașină. În cazul unui accident, responsabilitatea și modul în care se gestionează daunele depind de asigurările achiziționate odată cu semnarea contractului de închiriere cu compania de rent a car și de legislația specifică din țara în care a avut loc accidentul.

Ce este asigurarea SCDW

Asigurarea SCDW (Super Collision Damage Waiver) sau SLI (Supplemental Liability Insurance) este o opțiune suplimentară de asigurare oferită de companiile de închirieri auto. Această asigurare are rolul de a reduce sau chiar de a elimina responsabilitatea financiară a celui care închiriază o mașină în cazul unui accident sau a unei daune produse asupra mașinii.

Acest tip de asigurare este opțională și se plătește suplimentar închirierii mașinii, iar costul ei depinde de modelul vehiculului și de nivelul de acoperire pentru care se optează. Dacă șoferul o include în contract, în cazul unui accident sau a unei daune, responsabilitatea lui financiară se va reduce semnificativ sau va fi eliminată complet. Aceasta înseamnă că, în loc să plătească întreaga sumă pentru reparații sau daune, va plăti doar o sumă mai mică, cunoscută sub numele de „franșiză”.

Avantajele asigurării SCDW

Avantajul evident al asigurării SCDW este că reduce sau chiar elimină responsabilitatea financiară a închiriatului în cazul unui accident sau a daunelor produse mașinii închiriate. Acest lucru, înseamnă o economie importantă de costuri în caz de accident. Pe lângă acesta, asigurarea mai are și alte beneficii:

  1. Mai multă siguranță – asigurarea dă șoferului o liniște suplimentară în timpul călătoriei. Știindu-se protejat de eventualele costuri în caz de accident sau daune, experiența sa este mult îmbunătățită, mai ales atunci când mașina este închiriată pentru vacanță.
  2. Flexibilitate în alegerea vehiculului – având inclusă și asigurarea SCDW, șoferul are mai multă libertate în alegerea mașinii dorite pentru că indiferent de valoarea acesteia sau de riscurile potențiale, el este protejat.
  3. Economie de timp – în cazul nefericit al unui accident sau a unor daune produse mașinii închiriate, procesul de gestionare a reparațiilor și de rezolvare a situației poate fi complicat și poate consuma mult timp. Și cine își dorește acest lucru atunci când se află în concediu sau într-o călătorie de afaceri? Cu asigurarea SCDW vei economisi timp, deoarece vei fi asistat de compania de închirieri auto pentru a gestiona situația.
  4. Mai mult confort la călătoriile în afara granițelor – condusul unei mașini închiriate într-o țară străină poate fi stresant, mai ales dacă faci asta pentru prima dată și nu ai experiența necesară. Asigurarea SCDW poate fi remediul pentru a te putea bucura de drum așa cum se cuvine

Cum incluzi asigurarea SCDW în contractul de închiriere auto?

La Elite Rent a Car Cluj ai la dispoziție o gamă variată de maşini, potrivite indiferent de preferințe, nevoi, durata sau natura călătoriei. Pentru a face o rezervare, e suficient să urmezi câțiva pași: alegi mașina din lista de pe site, completezi formularul online, iar apoi colegii noștri te vor contacta pentru a-ți preda mașina. Iar pentru a include în contract și asigurarea SCDW este suficient ca după ce completezi formularul, să bifezi această opțiune. Site-ul va afișa automat prețul asigurării, în funcție de modelul de mașină pentru care ai optat.

Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply