Post Detail

De ce documente ai nevoie pentru a închiria o mașină?

Orice persoană care deține permis de conducere poate să închirieze o mașină. Pe lângă vârsta minimă, obligațiile clientului includ respectarea termenilor și a condițiilor din contractul de închiriere, precum și a anexelor acestuia, însă procesul începe înainte de semnarea contractului, când este nevoie de prezentarea unor documente.

Care sunt documentele necesare pentru a închiria o mașină?

Pentru a putea prelua mașina, clientul va fi nevoit să prezinte următoarele documente:

  1. Permis de conducere categoria B

Este necesar ca permisul de conducere să fie adus în original, să fie deținut de minimum 12 luni, să fie în stare bună, să nu prezinte deteriorări care să afecteze citirea informațiilor și să nu prezinte modificări. Din motive clare de siguranță, nu se acceptă prezentarea unor copii după permisul de conducere.

  1. Document de identitate

În această categorie este acceptat fie buletinul, fie pașaportul, întotdeauna prezentate în original.

  1. Card de debit sau de credit

Cardul este util atât pentru plata serviciilor de închiriere, în cazul în care clientul optează pentru această modalitate, cât și pentru reținerea unei sume drept garanție în cazul nereturnării la timp a mașinii sau producerii unor accidente sau avarieri asupra acesteia. Este important să aveți suficient credit disponibil pe card pentru a acoperi costurile închirierii și eventualele despăgubiri.

La Elite Rent a Car Cluj, în ziua închirierii autoturismului, clientul va plăti în avans o sumă care începe de la 250 euro și variază în funcție de mașină, cu titlu de garanție pentru cazul în care mașina va suferi diverse avarii. De asemenea, pentru întârzieri de returnare a mașinii se va percepe un tarif suplimentar.

Alte obligații la închirierea unei mașini

După încheierea contractului de închiriere, șoferul are câteva obligații de care va fi informat și care sunt valabile pe întreaga durată a contractului. Acesta va răspunde pentru toate daunele produse autovehiculului închiriat, chiar și în cazul în care constatarea a fost făcută ulterior predării acestuia.

De asemenea, clientul are obligația de a face toate demersurile pentru deschiderea dosarului de daună pentru accidentele produse în perioada închirierii, indiferent dacă este sau nu este vinovat de producerea accidentului. Utilizarea autoturismului în afara teritoriului României va trebui să fie specificată la încheierea contractului, în caz contrar, este strict interzisă. Autoturismele de la Elite Rent a Car Cluj sunt dotate cu echipament de monitorizare GPS, pentru siguranța șoferului și a pasagerilor, care va fi activ pe toată perioada închirierii, fiind interzisă intervenția, sub orice formă, asupra acestui echipament. Clientul trebuie să respecte și o limită de 200 de kilometri pe zi, în caz contrar fiind percepute taxe suplimentare.

La expirarea duratei de închiriere, clientul are obligația de a restitui autovehiculul la ora specificată în contract, fie la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, fie la sediul Elite Rent a Car, de pe Strada Zborului nr. 2A, Cluj-Napoca, în aceleași condiții în care a fost preluat. În caz contrar, acesta va fi obligat la plata penalităților calculate la tariful de listă.

La Elite Rent a Car Cluj ai la dispoziție o gamă variată de maşini, potrivite indiferent de preferințe, nevoi, durata sau natura călătoriei. Pentru a face o rezervare, e suficient să urmezi câțiva pași: alegi mașina din lista de pe site, completezi formularul online, iar apoi colegii noștri te vor contacta pentru a-ți preda mașina. Preluarea autoturismului rezervat se face fie de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, fie de la sediul Elite Rent a Car. Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply