Post Detail

În vacanță cu mașina închiriată – tot ce trebuie să știi

August este perioada preferată pentru concedii, iar pentru turiștii care adoră să exploreze mai multe locuri și nu vor să depindă de programul mijloacelor de transport în comun, închirierea unei mașini este cea mai bună idee. Pe lângă aceste beneficii, confortul este unul superior atunci când călătorești cu mașina, poți face pauze când dorești și în multe cazuri este o variantă chiar mai ieftină, mai ales pentru vacanțele cu toată familia – prețul biletelor pentru toți membrii poate fi mai mare decât costurile pe care le ai cu închiriatul și combustibilul mașinii.

În ce vacanțe este potrivită mașina?

De organizare depinde succesul unei vacanțe. Desigur, trebuie să păstrezi și elementul de spontaneitate pentru un plus de distracție, însă pentru a evita surprizele neplăcute, rezervările sunt foarte importante. Cauți destinația potrivită, apoi cazarea și apoi vine rândul să alegi mijlocul de transport cu care te deplasezi. Deși avionul este rapid și comod, vacanțele cu mașina pot fi o idee mai inspirată, dacă ne gândim că eviți aglomerația din aeroport, nu ești limitat ca număr de bagaje și nici nu trebuie să stai cu emoții că zborul are întârziere sau este anulat. Vacanțele cu mașina sunt perfecte mai ales atunci când vrei să bifezi mai multe destinații. Dacă nu ești genul care să stea în același loc tot concediul și preferi să vezi și alte locuri, cu mașina e cel mai facil să te deplasezi și să îți organizezi itinerariul după bunul plac.

Aspecte de care să ții cont atunci când pleci cu mașina în vacanță

Dacă ai optat pentru o vacanță cu mașina, ține cont de câteva sugestii care te vor ajuta să te organizezi mai bine:

– stabilește traseul în linii mari – gândește-te încă de acasă ce destinații vrei să bifezi și ia-le în ordinea așezării geografice pentru a evita consumul inutil de timp, efort și bani

– informează-te despre alternativele de drum – e simplu acum să afli de pe Internet dacă anumite zone din drum nu sunt accesibile, dacă există limitări de viteză sau porțiuni de drum în lucru

– verifică dacă locația unde vei cazat oferă posibilități de parcare – află dacă locația are parcare privată sau dacă există posibilități de parcare în apropiere, ce program au și cu ce costuri

De ce să optezi pentru o mașină închiriată?

Dacă ai deja o mașina, poți exclude din start posibilitatea de a închiria una, însă există câteva situații în care închirierea unei mașini este mai potrivită decât mașina personală. Iată care sunt:

  1. Mașina ta nu e suficient de încăpătoare/confortabilă – atunci când pornești în vacanță cu toți membrii familiei și bagajele lor este posibil ca mașina ta să nu aibă suficient spațiu. Pentru a oferi tuturor o călătorie confortabilă, optează pentru un portbagaj încăpător și suficient spațiu pe bancheta din spate. Nu mai menționăm că așa vei avea loc și pentru suveniruri.
  2. Nu ai făcut recent revizia mașinii tale – mai importantă decât confortul și spațiul este siguranța ta și a celorlalți pasageri. Mașinile de la Elite Rent a Car Cluj sunt verificate periodic, astfel că scapi de stresul de a merge cu mașina în service pentru a o verifica și știi că ajungi la destinație protejat.
  3. Mașina ta nu e potrivită pentru drumul ales – dacă spre exemplu ai în plan explorarea unei zone montane, poți opta pentru o mașină 4×4 care să asigure o deplasare sigură. În plus, drumurile lungi înseamnă și uzură pentru mașină și chiar necesitatea unor reparații. Astfel, dacă vehiculul tău nu este suficient de fiabil, serviciul de rent a car este o variantă mai bună.

Cum închiriezi o mașină pentru vacanță?

La Elite Rent a Car e simplu să închiriezi mașina pentru vacanța ta. Online, prin completarea unui formular, clientul își alege mașina din lista de variante disponibile și o rezervă. În funcție de nevoi, se poate opta pentru numeroase modele de mașini, dar și pentru perioade de timp mai lungi. Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply