Post Detail

Obiective turistice din Cluj – 7 locuri pe care merită să le bifezi

Clujul este situat în inima Transilvaniei, în regiunea de nord-vest a țării. Acest oraș vibrant are multe de oferit și merită cu siguranță să fie vizitat, mai ales datorită dezvoltării pe care a cunoscut-o în ultimii ani. Faptul că este alegerea unui număr tot mai mare de vizitatori se simte printr-o simplă explorare la pas prin oraș: vei vedea și auzi oameni din toate colțurile lumii, însă de ce o fac și ce este de văzut atunci când vizitezi Clujul?

De ce să vizitezi Clujul?

Dacă nu ești încă decis să faci o excursie la Cluj, iată o listă cu câteva dintre motivele care îi determină pe cei mai mulți să o facă:

– istoria și arhitectura orașului

– viața culturală și artistică

– atmosfera studențească

– parcurile și natura

– bucătăria tradițională

– evenimentele culturale și festivalurile internaționale

– accesibilitatea

Orașul este servit de un aeroport internațional și este conectat la rețeaua de autostrăzi din România, ceea ce face din Cluj o destinație convenabilă pentru turiștii de oriunde. Clujul este o combinație între tradiție și modern, natură și localuri cu o atmosferă animată.

7 obiective turistice din Cluj

  1. Piața Unirii și Catedrala Sfântul Mihail – acesta este centrul istoric al orașului, iar Catedrala Sfântul Mihail este un impresionant monument arhitectural. Biserica este faimoasă pentru arhitectura sa gotică și turnul înalt de 80 de metri, de unde poți admira priveliștea asupra orașului.
  2. Muzeul Etnografic al Transilvaniei – oferă o incursiune în cultura și tradițiile regiunii Transilvania. Expozițiile sale includ obiecte și artefacte tradiționale, costume populare și informații despre viața sătească tradițională.
  3. Piața Avram Iancu – animată și aglomerată este unul dintre cele mai reprezentative locuri din oraș. Aici vei găsi statuia lui Avram Iancu, un erou al Revoluției de la 1848 și una dintre cele mai importante figuri istorice din Transilvania. Frecvent, există standuri unde afacerile locale își vând produsele: de la obiecte de decor și cosmetice handmade, la miere, dulceață și alte bunătăți pregătite chiar de comercianți.
  4. Grădina Botanică „Alexandru Borza” – oferă o varietate impresionantă de plante și flori, precum și o atmosferă relaxantă pentru plimbări și explorări, fiind extrem de aproape de centrul orașului.
  5. Palatul Bánffy – este situat în Piața Muzeului și găzduiește Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, uimind printr-o arhitectură impresionantă și expozițiile de artă contemporană pe care le găzduiește.
  6. Parcul Central „Simion Bărnuțiu” – este cel mai mare parc din Cluj, bine întreținut și potrivit pentru plimbări relaxante, picnicuri sau pentru a admira arhitectura din jur.
  7. Cetățuia – este un parc situat pe o colină în partea de vest a orașului, ce oferă o panoramă impresionantă asupra întregului oraș și a împrejurimilor sale. Aleile pitorești, spațiile verzi și priveliștea fac din acest parc un loc ideal pentru plimbări liniștite, petreceri în familie sau întâlniri romantice.

Obiective turistice lângă Cluj

Dacă alegi Clujul pentru mai multe zile, nu te vei plictisi, pentru că găsești atracții și în apropierea orașului, la doar câteva minute de mers cu mașina. Dintre acestea, cele mai populare sunt: Castelul Banffy din Bonțida (la 30 de km), Turda – Salina și Cheile (la 30 de km), Lacul Tarnița (la 30 de km), Castelul Răscruci (la 35 de km), Băile Cojocna (la 30 de km).

De unde închiriezi o mașină în Cluj?

Cea mai bună modalitate de a explora orașul Cluj-Napoca și împrejurimile sale este cu mașina. În oraș, există o rețea de străzi bine dezvoltată și semnalizată, ceea ce face deplasarea cu mașina o opțiune viabilă pentru a ajunge la principalele atracții.

La Elite Rent a Car Cluj procesul de a închiria o mașină este cum nu se poate mai simplu. Online, doar prin completarea unui formular, clientul își alege mașina din lista de variante disponibile și o rezervă. Mai mult, clientul poate opta pentru închirierea unei mașini pe termen lung, pentru o perioadă de 6 până la 57 de luni. Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply