Post Detail

prima masina inchiriata - sfaturi utile

Prima dată când închiriezi o mașină? Iată ce trebuie să știi

Motivele pentru care poți alege să închiriezi o mașină sunt multiple: de la deplasări în interes de serviciu, la petrecerea concediului sau diverse evenimente speciale, cu toții ne dorim ca acestea să se desfășoare fără incidente și în siguranță deplină. Mai ales atunci când închiriezi o mașină pentru prima dată, lipsa de experiență te poate determina să faci alegeri mai puțin înțelepte, de aceea informarea corectă este un prim pas care te poate scuti de multe neplăceri.

La ce să fii atent atunci când închiriezi o mașină?

Pentru a lua cea mai bună decizie, asigură-te că te ghidezi după notorietatea firmei de închirieri auto la care apelezi, dar și după experiența altor cunoscuți. De asemenea, un aspect important pe care nu trebuie să îl neglijezi este să citești cu atenție toate documentele pe care le semnezi, dar și să pui la timp întrebările despre orice neclaritate sau completare de care mai ai nevoie. Nu știi care sunt acestea? Citește informațiile de mai jos.

Asigurările mașinii

Cele mai multe dintre companiile de închirieri auto oferă doar asigurarea RCA, ceea ce înseamnă că în nefericitul caz de coliziune din vina sa, clientul va trebui să suporte costurile cu reparațiile. Acest lucru creează o presiune în plus pentru șofer sau implică, costuri extra pentru asigurarea riscurilor suplimentare. Alegerea unui centru de închirieri care include și alte asigurări este cea mai bună idee, din toate punctele de vedere. Atunci când clientul optează pentru o mașina de la Elite Rent a Car, taxa pe care o plătește pentru închiriere are inclusă nu doar asigurarea obligatorie RCA, ci și asigurarea CASCO şi rovigneta.

Nivelul de combustibil

Una dintre regulile de bază atunci când închiriezi o mașină este faptul că va trebui să suporți costurile cu combustibilul. Clientul are obligația conform contractului pe care îl semnează de a preda mașina la același nivel de combustibil la care a primit-o, de aceea asigură-te că verifici și acest aspect atunci când primești mașina. Mașinile noastre vin cu plinul făcut, iar acest lucru te scutește de timpul necesar alimentării imediate, pentru că mașina este gata de drum imediat după predarea către client.

Asistența rutieră

Faptul că utilizează un bun care nu este în proprietatea lor, poate crea disconfort și presiune pentru unii șoferi, mai ales atunci când închiriază o mașină pentru prima dată, de aceea este util să întrebi și despre serviciile de asistență rutieră de care poți beneficia. Un număr de telefon de contact util în cazul unei defecțiuni, a unui accident sau pentru orice situație de urgență care poate apărea este mai mult decât benefic și reconfortant. Confortul şi siguranţa clienților noștri sunt aspecte primordiale, de aceea la Elite Rent a Car oferim asistenţă rutieră non-stop. Pentru orice problemă cu maşina, clientul trebuie doar să ne contacteze, iar specialiștii noștri vor fi imediat disponibili pentru a veni cu soluția potrivită.

Politica de preluare/predare a mașinii

Politica de preluare și de predare a unei mașini închiriate poate varia în funcție de compania de închirieri auto. De aceea nu uita să verifici locația și ora exactă la care trebuie să preiei, dar mai ales să returnezi mașina închiriată. Este foarte important să respecți aceste informații pentru a evita eventualele penalizări sau taxe suplimentare. Pentru că știm cât de important este timpul pentru clienți, preluarea și predarea mașinilor Elite se face non-stop. Așa ne asigurăm că nu există întârzieri în programul lor și le oferim libertatea deplină de a-și programa drumurile așa cum doresc.

La Elite Rent a Car procesul de a închiria o mașină este cum nu se poate mai simplu. Online, doar prin completarea unui formular, clientul își alege mașina din lista de variante disponibile și o rezervă. Mai mult, acesta poate alege și modalitatea de plată mai avantajoasă pentru el, având la dispoziție posibilitatea de a face o plată integrală la preluarea mașinii, plata în rate egale sau plata unui avans la preluarea mașinii, iar diferenţa o va achita la finalul perioadei de închiriere. Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply