Post Detail

Cum predai o mașină închiriată – 3 aspecte la care să fii atent

În articolele publicate anterior, am discutat despre aspecte care țin de preluarea unei mașini închiriate: cum alegi mașina potrivită în funcție de nevoi, de ce documente ai nevoie sau la ce să fii atent atunci când alegi o firmă de închirieri auto. În tot procesul de închiriere, nu doar preluarea este importantă, ci și predarea mașinii face parte din obligațiile șoferului. Pentru a te asigura că și finalul călătoriei este la fel de plăcut ca parcursul ei, iată 3 aspecte la care să fii atent înainte de a returna mașina pe care ai închiriat-o.

La ce să fii atent atunci când returnezi mașina închiriată?

Cel mai important aspect atunci când închiriezi o mașină este să respecți prevederile din contract. Ca orice acord între două părți este obligatoriu și extrem de util să citești cu atenție contractul atunci când preiei mașina, pentru a ști la ce să te aștepți atât pe traseu, cât și la predare. În multe cazuri, lipsa timpului sau entuziasmul unei călătorii cu mașina îi fac pe clienți să trateze cu superficialitate informațiile pe care le primesc la preluare, scăpând din vedere detalii precum: ora și locul predării, condițiile de predare în ceea ce privește nivelul de combustibil din rezervor, taxe și penalități în caz de nerespectare a unor termene. Pentru a nu avea surprize mai puțin plăcute, asigură-te că ești bine informat încă de la preluare și acordă câteva minute pentru a stabili de la început că ai înțeles termenii și condițiile și că le accepți.

  1. Ora și locul predării

Este foarte posibil ca atunci când preiei mașina entuziasmul de a începe călătoria să te facă mai puțin atent la detalii. Atunci când predai mașina însă, asigură-te că acorzi suficientă atenție la contractul de închiriere pe care l-ai semnat și identifică ora și locul în care se face predarea mașinii. Asigură-te că aloci suficient timp pentru a ajunge la locul indicat, pentru a evita eventualele penalități de întârziere.

  1. Combustibilul mașinii

Mașinile de la Elite Rent a Car Cluj sunt predate clientului având plinul făcut, ceea ce înseamnă că sunt pregătite de drum în cel mai scurt timp. Clientul are obligația ca atunci când returnează mașina, să o facă în aceleași condiții, adică având rezervorul plin. Atunci când preiei mașina, identifică o benzinărie în apropiere, pentru ca la predare să știi de unde să faci alimentarea, mai ales dacă ești într-o zonă pe care nu o cunoști bine. În plus, nu scutești doar timp, ci și bani, deoarece companiile de închirieri auto percep taxe suplimentare în cazul în care autoturismul nu este predat cu plinul făcut.

  1. Starea mașinii

La fel cum ești atent la starea mașinii atunci când o preiei, verifică felul în care se prezintă ea și la predare. Asigură-te că scaunele sau podeaua nu sunt murdare, nu există resturi menajere sau alte obiecte nedorite în habitaclu. Verifică orice avarie din exterior și nu ignora nici accesoriile mașinii. Un sfat util la care apelează mulți dintre șoferi este de a fotografia mașina la preluare pentru a putea compara imaginile cu cele de la predare. Astfel te asiguri că nu îți scapă niciun detaliu.

La Elite Rent a Car Cluj procesul de închiriere auto este extrem de simplu. Online, se selectează mașina dorită din lista disponibilă pe site, se face plata cu cardul, iar apoi în maximum 2 ore clientul este contactat de către un membru al echipei pentru a stabili detaliile preluării mașinii. Preluarea/predarea mașinii se va face fie la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, fie la sediul Elite Rent a Car de pe Strada Zborului nr. 2A (Cluj-Napoca). Mașina se predă în aceleași condiții, pe baza fișelor de predare-primire, cu plinul făcut și curat exterior – interior.

În cazul în care șoferul are nevoie de informații, acesta le poate primi la preluarea mașinii, dar echipa noastră este disponibilă oricând pentru detalii, în cazul în care este nevoie de asistență pe parcursul călătoriei. Simplu, rapid, cu costuri mici și multă libertate de mișcare!

You may also like

Leave a reply